En liberal stemme fra venstre *

I den såkalte UDI-skandalen er kritikken mot tidligere direktør Trygve Nordby nærmest unison. Derfor er det forfriskende å høre Heikki Holmås når han kaster seg inn på Nordbys side og forsvarer at UDI tar menneskelige hensyn.

Nesten hele det politiske Norge, med media på slep, er opprørt over at UDI lot tvilen komme 196 utsatte sjeler til gode. Trygve Nordby lot menneskelige hensyn komme foran, slik han egentlig er instruert til å gjøre, og blir slaktet i etterkant av både tidligere og nåværende statsråd, og ikke minst av et Frp som selvsagt er der man kan forvente at de ville være i en slik sak.

”Umenneskelig” sier Holmås, og jeg kan bare nikke. Det er lett å gjøre narr av SV for å være i opposisjon til sin egen regjering, men i innvandringspolitikken var nok Erna Solberg like vanskelig å leve med for Venstre som Bjarne Håkon Hansen er å leve med for SV.

Og om noen skulle ha vært i tvil, så har Erna Solberg en gang for alle avlivet myten om at konservatismen er liberal når hun i Aftenposten gang på gang bruker ordet ”liberal” som et skjellsord innenfor det politikkområdet hun var ansvarlig for da hun satt i regjering.

Hekseprosessen mot Trygve Nordby viser Norge på sitt aller verste, på sitt kaldeste, på sitt mest navlebeskuende, på sitt mest umenneskelige. Vi trenger flere som Heikki Holmås, som tar tyren ved hornene. Jeg tror Norge hadde blitt et bedre land å bo i om vi lot kurderne få bli og heller sendte Erna og Bjarne Håkon ut av landet. Men jeg unner ikke noen å ta dem imot.

(* ja, med liten v)

3 kommentarer

Pleym

31.05.2006 kl.09:43

Det er naturligvis ille nr liberal brukes som et skjellsord. Vi kan alle ha sympati med Nordbys intensjon. Men han var embedsmann, og skulle flge regjeringens instruks. Hvis alle embedsmenn opptrdte som Nordby, med egen agenda som overordnet lover og regler ville vi raskt havne i et uoversiktlig ufre. UDI-skandalen br brukes til to ting: sette skelyset p embedsmenn som tar seg til rette - og samtidig uttrykkenske om og behov for en bedre og mer liberal lovgivning p innvandrings-omrdet. Holms gjr det siste, men med mten han gjr det p undergraver han det frste. Det passer kanskje i et populistisk og uryddig parti som SV. Men det br ikke vre Venstres metode.

Boye

31.05.2006 kl.12:20

Det er delte meninger om hvorvidt Nordby handlet innenfor det handlingsrommet han har til utvise skjnn og ta menneskelige hensyn, eller om han gikk over streken. Erna Solberg og Bjarne Hkon Hansen mener penbart det siste, men de legger en veldig restriktiv tolkning av "menneskelige hensyn" til grunn.Om det blir noe mer ut av Frps anmeldelse av Nordby, er det ikke sikkert at Nordby vil bli dmt for ha satt seg mot regjeringens instruks.

Jonas

02.06.2006 kl.13:01

Hva med en liberal stemme fra Venstre (med stor V)?

Skriv en ny kommentar

hits