Palestinerne får hjelp likevel

Kvartetten - USA, EU, Russland og FN - ble i natt enige om en løsning som sikrer fortsatt bistand til de palestinske selvstyremyndighetene. Dermed har Vesten tatt til fornuften og satt en foreløpig stopper for en humanitær og økonomisk krise i de palestinske områdene.

Siden Hamas tok over regjeringsmakten i forrige måned, har Vesten fryst sin bistand til palestinerne samtidig som Israel har holdt tilbake skattepenger som er innkrevet i de palestinske områdene på vegne av de palestinske selvstyremyndighetene. Én måned tok det, men nå har man endelig innsett at det ikke er i noens interesse at den palestinske samfunnsstrukturen kollapser.
 
Israel statsminister Ehud Olmert ga i går Hamas frist ut året til å vise at de er villige til å anerkjenne staten Israel og forhandle om en endelig tostatsløsning. Partene er vel ikke kommet noe nærmere hverandre i løpet av den måneden som er gått siden Hamas flyttet inn i regjeringkontorene. Men med pengeproblemene ute av verden er det ihvertfall mulig å snakke om fredsprosessen igjen. Det er jo en begynnelse.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits