Pass på dagen

Da jeg var ute og reiste forleden, oppdaget jeg at passet mitt var i ferd med å gå ut. 990 kroner er sure penger for et lite hefte som sikkert ikke koster mer enn en tiendedel å produsere. Men, nå vel, jeg vil jo ut og reise, så det var ingen vei utenom.
 
Jeg troppet derfor opp på Romerike politikammer, fylte ut skjemaet, fikk mitt gamle pass makulert og betalte de 990 kronene med beskjed om at jeg ville få nytt pass tilsendt i posten innen 10 arbeidsdager. Det var i seg selv en overraskelse, for jeg har hørt om folk som har ventet både tre og fire uker på å få sitt nye pass. Men så, allerede dagen etter, dukker det fine nye, maskinlesbare passet mitt opp i postkassa.
 
Tenk om alt byråkrati i dette landet var like effektivt!
Stikkord:

4 kommentarer

Lasse G. Dahl

08.05.2006 kl.12:14

Det jeg synes er morsomst med denne "effektiviteten", er at man skal være _så_ forsiktig med disse passene, ta vare på dem som om livet selv sto og falt på dem - og så gidder ikke politiet å sende dem som rekommandert post, engang ...

Boye

08.05.2006 kl.13:38

Ja, det er i grunnen litt merkelig at et så viktig dokument som et pass kan sendes med vanlig post. På politiets hjemmeside fant jeg følgende begrunnelse:"Alle pass sendes som ordinær post. Skulle alle pass sendes som rekommandert post, ville dette kostet NOK 19-20 millioner per år. Denne utgiften står ikke i forhold til hva man ville oppnådd.Passet som sendes som ordinær post er så godt sikret mot manipuleringer/forfalskninger at dette ikke skal representere noe problem. Å sende passet som ordinær post ble også valgt fordi dette er publikumsvennlig. Dersom du ikke ønsker å få passet sendt hjem til deg som ordinær post, kan du velge å hente passet hos politiet når passet er ferdig produsert. Dersom passet kommer bort i posten, må du snarest melde fra til politiet slik at opplysningen kan legges inn i det sentrale passregisteret for å hindre eventuelt misbruk av passet. Du har krav på nytt gebyrfritt pass."

Erlend

10.05.2006 kl.14:26

Det kan da umulig koste 990 kroner å trykke opp den blekka der.. La private gjøre det. Eller la politiet "trykke opp" passet på politikammeret. Fargeprinteren er oppfunnet...

Robert Fredriksen

08.06.2009 kl.10:59

Jeg fikk beskjed om at eg skulle få passet dagen etterpå eller dagen etter der. Det endte med at eg ikke fikk det og mistet flyet mitt til usa. Nesten 66 000 norske pass er forsvunnet de siste 3 årene. Dette systemet er ikke godt nok! Politiet trenger mer penger og de må gå tilbake til det gamle systemet at passet lages på alle politistasjonene og hentes der!

Skriv en ny kommentar

hits