Fri innvandring - en liberal solidaritetskamp

LO har gjort kampen mot arbeidsinnvandring til en av sine viktigste saker på den internasjonale solidaritetsdagen.

I dag, to år siden EUs østutvidelse, følger en rekke EU-land Sverige, Irland og Storbritannias eksempel og fjerner overgangsreglene for arbeidsinnvandring fra de åtte østeuropeiske medlemsstatene. Og for ikke lenge siden, slo finansminister Halvorsen fast at problemet er ikke at det er for mange polakker i Norge, men for få. Men det biter selvsagt ikke på overminister Valla, som har fått fullt gjennomslag for å videreføre restriksjonene på arbeidsinnvandring østfra, under dekke av en frykt for "sosial dumping". Så mye for solidaritetsregjeringen.

Det falt derfor veldig naturlig å velge parolen Fri innvandring da Unge Venstre skulle bestemme årets hilsen fra balkongen på Venstres Hus med utsikt mot Youngstorget. Kampen for menneskets rett til å bevege seg over grensene og søke lykken i et annet land, er en grunnleggende liberal frihetskamp. Det er også en grunnleggende liberal solidaritetskamp, i solidaritet med dem som nektes de samme muligheter som oss bare fordi de er født i et land som LO definerer som fattig og dermed som en trussel mot det rike Norge.

Liberaleren skriver forøvrig veldig godt om LOs hykleri på arbeidernes internasjonale solidaritetsdag. Les artikkelen her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits